Tudi v rečiški občini so bile včeraj, ko je Slovenija obeleževala dan slovenske hrane, na številnih mizah jedi tradicionalne jedi slovenskega zajtrka: kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru. Letos je potekal že šesto leto zapored in je v tem času prerasel v dan slovenske hrane.
O pomenu zdrave in lokalne hrane sta spregovorila predstavnika Čebelarskega društva Rečica ob Savinji, ki sta obiskala učence v osnovni šoli in malčke v vrtcu, kjer so pedagoške delavke odigrale prisrčno igrico o delu čebel, v izvedbi vrtčevskega pevskega zbora pa je imenitno zazvenela tudi skladba Čebelar. Predstavnika ČD – Darko Glušič in Ivo Bitenc - sta se v jutranjih urah pridružila tudi občinskim svetnikom, občanom in občinski upravi, ki je poskrbela za tradicionalni slovenski zajtrk v prostorih Medgen borze.