Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca konec tedna pripravlja 26. ocenjevanje želodca, ki bo letos v prostorih Medgen borze na Rečici ob Savinji. Že danes bodo v Medgen borzi predstavniki Združenja, ki ga vodi Rudi Krsnik, med 18. in 21. uro zbirali želodce. Ocenjevanje želodcev se bo jutri, v soboto, 21. maja, začelo ob 9. uri.
Najboljše izdelovalce bodo razglasili na prireditvi, ki se bo začela ob 12. uri in na katero vabijo tudi druge ljubitelje te zgornjesavinjske suhomesnate specialitete. Kot je znano, je Občina Rečica ob Savinji ob pomoči Združenja lani uspešno prijavila Izdelovanje želodcev v Zgornji Savinji dolini v Register žive kulturne dediščine. Register je osrednja zbirka podatkov o živi dediščini.
Živa dediščina so nesnovne dobrine, kot so prakse, predstavitve, izrazi, znanja, veščine, in z njimi povezane premičnine in kulturni prostori (kjer se ta dediščina predstavlja ali izraža), ki jih skupnosti, skupine in včasih tudi posamezniki prenašajo iz roda v rod in jih nenehno poustvarjajo kot odziv na svoje okolje, naravo in zgodovino.